Bazaar

Het blijkt dat er nog een klein aantal jubileumboeken  1935-1985 aanwezig is. Het is de geschiedschrijving vanaf de oprichting van de NVOW en bevat ook veel historische informatie. Het werd onder auspiciën van het toenmalige bestuur met als eindredacteur Mary van Andel-Balfour van Burleigh geïnitieerd en uitgegeven in 1985 ter ere van het 50-jarig bestaan van de vereniging.

Aanbieding: Dit jubileum boek kost normaal € 25.- . Op = op.                                               Nu, exclusief verzending   € 17.50!!

NVOW boek

De volgende boeken kunt u voor €5.- exclusief verzendkosten bestellen bij het NVOW Secretariaat: Faye Tromp, De Heiberg 6, 4721 SJ Schijf,  Tel.: 06-24737573, E-mail: secretaris@nvow.nl

  • The Complete Whippet

Aut.: Louis Pegram

Isbn: 0876053576, 1976, Howell Book House Inc.

Beschrijving van de ontwikkeling van de whippet in America op show- en rengebied. De auteur geeft adviezen hoe de whippit te trainen voor beide disciplines. 

  • The popular whippet

Aut: Douglas Todd

1961, Popular Dogs

Het opvoeden van de whippet, als huishond, showhond en renhond

Lees meer...Hondenboeken

Deze bijzonder interessante geschiedschrijving is een voortzetting van het eerste jubileumboek, toen onder auspiciën van het toenmalige bestuur met als eindredacteur Mary van Andel-Balfour van Burleigh en uitgegeven in 1985 ter ere van het 50-jarig bestaan van de vereniging. Helaas is deze uitgave niet meer verkrijgbaar.

Dit tweede jubileumboek, uitgegeven in 2005, wederom ter ere van een mijlpaal, namelijk het 70-jarig bestaan van de NVOW, gaat voort waar het eerste boek stopte. Na een korte terugblik beschrijft dit boek vanaf 1985 de vele kynologische facetten van de vereniging. Het gaat dan ondermeer over de ereprijzen, de erespelden, de keurmeesters, onze clubmatches en de rassen. Het hele boek is doorspekt met vele foto's, die betrekking hebben op de verschillende hoofdstukken en de rassen.

Aanbieding: Het jubileum boek kost normaal €25.- . Nu inclusief verzending E17.50!!

NVOW_Jubileum_Boek

Tijdens alle activiteiten van de NVOW heeft u de mogelijkheid om het jubileumboek en het Afghanenboek te kopen of te bestellen. Om de volledige lijst te zien van alle andere boeken kunt u op ‘Hondenboeken’ klikken.

Daarnaast kunt u de boeken per email bestellen bij Dhr. Jasper de Vos die u de boeken, na ontvangst van de betaling, per post zal doen toekomen. Voor verzending binnen Nederland komt er €4.- bij voor portokosten en het verpakkingsmateriaal.  Buitenlandse postverzending is in overleg.

Het totale bedrag kunt u overmaken op rekeningnummer ING 361.82.02 ten name van de penningmeester NVOW, onder vermelding van uw naam, adres en de toevoeging Afghanenboek of Jubileumboek. 

Wij wensen u veel leesplezier!

Dit, in 2009 uitgegeven boek, is van de hand van Eddy Grevelt, welbekend van zijn vele publicaties over onze rassen in Oriëntatie. Hij is nu de chroniqeur van 80 jaar Afghaanse Windhonden in Nederland. In dit gemakkelijk leesbare boek over 'zijn ras' wordt de afkomst van de Afghaanse Windhond vanaf zijn oorsprong, de wolf, beschreven en zijn reis via de eerste importen in Engeland en daarna naar Nederland in 1927.

De 80- jarige geschiedenis in Nederland wordt toegelicht aan de hand van diverse aspecten zoals de rasstandaard, de importen, het fokken, de keurmeesters, de tentoonstellingen, het windhondrennen en het coursen. Aparte hoofdstukken besteden aandacht aan de opmerkelijke honden en de opmerkelijke personen, fokkers en eigenaren in die 80 jaar. Ook wordt stilgestaan bij de Nederlandse kampioenen uit die periode.

Het boek telt circa 300 pagina's en wordt verlevendigd met circa 250, veelal unieke en bijzondere foto's.

Het boek is verkrijgbaar voor de prijs van € 35, -.

80_jaar_afghaanse_windhond_nl